ΕΟΚΑ - ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) είναι ο μοναδικός δευτεροβάθμιος κοινωνικο-συνδικαλιστικός φορέας, μέλος της ΕΣΑμεΑ, που εκπροσωπεί τους κινητικά αναπήρους σε εθνικό επίπεδο και αγωνίζεται για τη διασφάλιση και προώθηση των δικαιωμάτων τους, στοχεύοντας  στην ισότιμη συμμετοχή τους  στην κοινωνική, οικονομική, και πολιτιστική ζωή της Χώρας, όπως άλλωστε η εθνική μας νομοθεσία, το σύνταγμα της χώρας και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες επιτάσσουν.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ

Αποδέχτηκε ο e– ΕΦΚΑ την υποχρέωσή του να γνωστοποιεί τα ονόματα των γιατρών που συμμετέχουν στις επιτροπές αξιολόγησης αναπηρίας των ΚΕΠΑ

Αποδεκτή έγινε από τον e-ΕΦΚΑ, η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί υποχρέωσής του να δημοσιοποιεί κατόπιν αιτήσεως του εξεταζόμενου, τα ονόματα των γιατρών του ΚΕΠΑ που συμμετείχαν στην επιτροπή αξιολόγησης της αναπηρίας του.

Συγκεκριμένα με το από 23/12/20, έγγραφό του το νομικό τμήμα του e-ΕΦΚΑ, ενημερώνει τους αρμοδίους του Οργανισμού και τους γιατρούς του Ειδικού Σώματος Υ.Ε. ΚΕ.Π.Α., ότι ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, έκανε αποδεκτή την με        αρ. 123/2020 γνωμοδότηση του ΣΤ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο ΕΦΚΑ υποχρεούται να γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους, κατόπιν αιτήσεώς τους, τα ονόματα ιατρών μελών των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕ.Π.Α.  

 

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ