23/03/10 Διαμαρτυρία των κινητικά ανάπηρων στο Υπ. Οικονομίας

 

Ντροπή! έλλειψη ευαισθησίας και ανάλγητη αντίληψη η υπαγωγή αρνητικών άρθρων που επηρεάζουν την ζωή των Κινητικά Αναπήρων στο σχέδιο νόμου για την φορολογία.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων των Οργανώσεων της Αθήνας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομίας για μια σειρά άρθρα που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου «φορολογικό» και επηρεάζουν την ζωή τους σε αρνητική κατεύθυνση.
Στις 22/3/2010 έγινε συνάντηση της ΕΣΑμεΑ με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:
α) Απόσπασε δέσμευση του Υπουργού να εξετάσει θετικά την εξαίρεση από τον φόρο πολυτελείας τα αναπηρικά αυτοκίνητα.
β) Δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα της πρώτης κατοικίας των Ατόμων με Αναπηρία, επίσης να εξετάσει το μέτρο της πλήρους φοροαπαλλαγής του εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας και απολύτου αναπηρίας.
γ) Επιβεβαίωσε ότι το επιπλέον ποσό των 2.400ευρώ που ισχύει για άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους δεν θα θιγεί καθώς και η πλήρη φοροαπαλλαγή των μισθών των συντάξεων και πάγιας αντιμισθίας που ισχύει για Κινητικά Αναπήρους και Τυφλούς.
Βέβαια αυτές οι παλινωδείες θα αποφεύγονταν αν δεχόταν από την αρχή την συμμετοχή στον διάλογο για το φορολογικό, του Τριτοβαθμίου Οργάνου εκπροσώπησης των Αναπήρων.
Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων και τα πρωτοβάθμια Όργανα εκπροσώπησης των Κινητικά Αναπήρων, ακολουθώντας πιστά την διεκδικητική τους υπόσταση, θεώρησαν σκόπιμο με την διαμαρτυρία τους να υπενθυμίσουν την αδικία που καταγράφετε στο φορολογικό νομοσχέδιο και συνεπικουρητικά με όλα τα όργανα της εκπροσώπησης των ΑμεΑ να σταθούν αλληλέγγυοι για την επίλυση τους.