13/12/09 Επίσκεψη της Υπουργού και της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου και κ. Φ. Γεννηματά στην ΕΣΑμεΑ

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βαρδακαστάνης Γιάννης ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου να μην απορροφηθούν στην διαχείριση του συστήματος αλλά να λειτουργήσουν ως μεταρρυθμιστές για την θεσμική ανανέωση του.
Η Υπουργός Κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αφού δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το αναπηρικό κίνημα και ότι θα δει με ιδιαίτερη προσοχή όλα προβλήματα είπε, « όλα τα ζητήματα που αφορούν την αναπηρία αποτελούν προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης».
Τόνισε δε ότι στόχος είναι μια κοινωνία πραγματικά και ουσιαστικά προσβάσιμη, με δικαιώματα στην εκπαίδευση , στην εργασία, στην υγεία και στη δημιουργία για όλα τα άτομα με αναπηρία, ιδιαίτερα για τα νέα άτομα.
Εξέφρασε επίσης την δέσμευση της για την αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α για να υπάρχει υποστηριζόμενη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία.
Δήλωσε επίσης ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η θέσπιση κάρτας αναπηρίας και η στήριξη των κέντρων κατάρτισης και υποστήριξης των ΑμεΑ.
Η Υφυπουργός Κ. Φώφη Γεννηματά ζήτησε την ενεργή βοήθεια του Αναπηρικού κινήματος ώστε να μην απορροφηθούν στην διαχείριση του συστήματος αλλά να παραχθεί κοινωνικό έργο.