31/07/2012 Καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων

Ηλιούπολη 31-07-2012

Αρ.Πρωτ: 6600

Προς: – κ. Ευρ.Στυλιανίδη, Υπουργό Εσωτερικών

Κοιν. – Γραφείο Πρωθυπουργού, κ.Α.Σαμαρά

-κ.Γ.Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών                                                                          -κ. Κ.Ασκούνη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ

– ΕΣΑμεΑ

– Φορείς – μέλη  ΕΟΚΑ

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α) είναι ο μοναδικός δευτεροβάθμιος  κοινωνικό-συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τους κινητικά αναπήρους της χώρας μας. Αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με κινητική αναπηρία στα κοινωνικά δρώμενα.

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από τους φορείς της ΕΟΚΑ για την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στα μέλη των συλλόγων τους.

Η πλειοψηφία των μελών τους είναι άτομα με βαριά κινητική αναπηρία και έχουν την ανάγκη 24ωρης φροντίδας από άλλο άτομο, του οποίου έχουν αναλάβει το κόστος διαβίωσης και ασφάλισης του.

Επίσης υπάρχουν άτομα με βαριά κινητική αναπηρία που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και που το μοναδικό τους εισόδημα είναι το προνοιακό επίδομα.

Η καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους πιο οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους εντός των επόμενων ημερών γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση καταβολής τους θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην ήδη βεβαρυμμένη οικονομική τους κατάσταση.