16/02/12 Κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ηλιούπολη 16-02-2012

Αρ.Πρωτ: 6385

Προς: κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Κοιν.: -Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου

-Γραφείο Αντιπροέδρου Κυβέρνησης κ. Ευ.Βενιζέλου

-Αρχηγούς Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

-Πρόεδρο και μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου

-Πρόεδρο ΟEK

-ΕΣΑμεΑ

-Φορείς μέλη ΕΟΚΑ

 

 

Θέμα: «Κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Η ΕΟΚΑ(Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων) το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο που εκφράζει 550.000χιλίαδες κινητικά αναπήρους στη χώρα μας εκφράζει την αντίθεση της  και αποδοκιμάζει την απόφαση για κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που στέφεται ενάντια στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οδηγώντας τους σε περαιτέρω εξαθλίωσή τους.

Τονίζουμε ότι, οι πόροι της Εργατικής Εστίας προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών,  χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι παροχές απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους, άγαμες μητέρες και εν’ γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πασίγνωστη είναι επίσης η συμβολή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη χορήγηση στεγαστικών δανείων και λοιπών στεγαστικών παροχών (π.χ. επιδοτήσεων ενοικίου) με ευνοϊκούς όρους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κρίση που πλήττει την Χώρα μας, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την αναζήτηση πόρων από την κατάργηση των φορέων του κοινωνικού Κράτους.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση αυτή και να προστατέψετε τους πυλώνες του Κοινωνικού Κράτους. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πρωτίστως τα άτομα με αναπηρία δεν αντέχουν άλλη μείωση στα θεμελιώδη δικαιώματά τους.