16/02/12 Συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων

Ηλιούπολη 16-02-2012

Αρ.Πρωτ: 6386

Προς: κ. Α.Λοβέρδο

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κοιν.: -κ.  Μ. Τιμοσίδη, Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-κ. Μ. Μπόλαρη, Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-κ. Γ. Πολύζο, Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας.

-κ.  Γ. Κατριβάνο, Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας.

-κ. Αντ. Δημόπουλο, Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

-κ.Π. Μανθοπούλου, Προϊσταμένη Δ/νσης ΑμεΑ Υ.Υ.Κ.Α.

-Διοικητή και Μέλη Δ.Σ. Νοσοκομείου ΚΑΤ

-Υποδιοικητή ΕΚΑΑ κ. Ι.Νιαβή

-Ε.Σ.Α.με Α

-Σύλλογο εργαζομένων του ΕΚΑΑ.

-Φορείς  μέλη της ΕΟΚΑ.

 

Θέμα: Συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων.

Κύριε Υπουργέ,

Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εφαρμογής μιας απόφασης με εντελώς δημοσιοοικονομικά κριτήρια σε ιδιαίτερα  σοβαρά θέματα,  που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκατάστασης και μάλιστα στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των Κινητικά Αναπήρων.

Όπως γνωρίζεται το Ε.Κ.Α.Α «Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων πρώην Ε.Ι.Α.Α»  είναι το μοναδικό οργανωμένο Κέντρο Αποκατάστασης των Κινητικά Αναπήρων στο οποίο βρίσκουν θεραπεία Παραπληγίες-Τετραπληγίες-Εγκεφαλικά-Ακρωτηριασμοί κτλ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων  κατήγγειλε την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΚΑΤ με την οποία το προσωπικό του μικροβιολογικού τμήματος του Ε.Κ.Α.Α  και η υλικοτεχνική  του υποδομή μεταφέρεται στο  Νοσοκομείο  ΚΑΤ.

Εύλογα η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους Κινητικά Αναπήρους και στους εργαζόμενους του Κέντρου Αποκατάστασης,  το οποίο σημειωτέον είναι το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης.

Τα σενάρια όχι χωρίς αιτία δίνουν και παίρνουν, πράγμα που μας κάνει να θεωρούμε την απόφαση, αβασάνιστη, πρόχειρη  και εντελώς λαθεμένη.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΚΑΤ με την  απόφασή της επιβεβαιώνει τους  φόβους της Ε.Ο.Κ.Α και των Οργανώσεων της  για τη προοδευτική διάλυση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων εξαιτίας της διασύνδεσής του με το Νοσοκομείο ΚΑΤ. Άλλωστε η ένταξη του ΕΚΑΑ στο ΕΣΥ χαιρετίστηκε από όλους τους φορείς, θεωρώντας δεδομένη την αναβάθμιση των υπηρεσιών και όχι την υπολειτουργία του και αποδόμηση του.

Κύριε Υπουργέ,

Θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους με μέτρα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την  λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης και την μείωση των παρεχομένων Υπηρεσιών προς τους Κινητικά Αναπήρους.

Περιμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να μην αποδιοργανωθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης της χώρας μας και να ανασταλεί η απόφαση του ΚΑΤ.