03/12/11 Κινητοποίηση στις 13 Δεκέμβρη 2011

Η ΕΟΚΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΑμεΑ με συγκέντρωση στις 13 Δεκέμβρη 2011 στην πλατεία Ομονοίας, στις 10 το πρωί, που θα καταλήξει σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΟΚΑ καλεί όλους τους Κινητικά Αναπήρους να συμμετέχουν για να δηλώσουμε την σύμφωνη γνώμη μας με τους στόχους και τα αιτήματα της ΕΣΑμεΑ, αλλά και να εντάξουμε τα ειδικά αιτήματα του χώρου μας στο σύνολο των αιτημάτων  του αναπηρικού κινήματος δηλ.

1)      Την απαλλαγή από ποσοστό αναπηρίας 67%  και άνω ,όλων των εισπρακτικών οικονομικών επιβαρύνσεων (μείωση συντάξεων, τέλος ακίνητης περιουσίας, μείωση των επικουρικών συντάξεων κτλ. λόγω οικονομικής κρίσης) που έχουν φορτωθεί στην πλάτη των Κινητικά Αναπήρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος εξυπηρέτησης της αναπηρίας ως ένδειξη στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης, από μεριάς πολιτείας.

2)      Την διαφοροποίηση του εξωιδρυματικού επιδόματος  των τετραπληγικών –  παραπληγικών και των Κινητικά Αναπήρων με συνυπάρχουσες αναπηρίες.

3)      Να μη περνούν πάλι την ταλαιπωρία από εξέταση στο Ενιαίο κέντρο πιστοποίησης Αναπηρίας όσοι Κινητικά Ανάπηροι είναι διαγνωσμένοι από 80% και άνω , εφόρου ζωής.

4)      Την αναστολή εφαρμογής της απόφασης που καθορίζει τις τιμές των αναπηρικών ειδών και βοηθημάτων. Απόφαση η οποία έχει ληφθεί ερήμην των ιδίων των αναπήρων και των συλλογικών τους οργάνων.

5)      Επίσημη κοστολόγηση των αναγκών της ζωής, των εξόδων εξυπηρέτησης της αναπηρίας και του καθορισμού του ελάχιστου εισοδήματος που είναι απαιτητό για την ανθρώπινη και στοιχειώδη διαβίωση των Κινητικά Αναπήρων.

Σαφώς προτεραιότητα μας είναι η Υγεία και η Αποκατάσταση, η εργασία, η παιδεία η καθιέρωση συνοδού στις βαριές Κινητικές Αναπηρίες και τόσα άλλα που δυστυχώς λείπουν από την ζωή μας με ευθύνη της πολιτείας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ όλοι μαζί για να διαδηλώσουμε μαζί με τους άλλους αναπήρους  για τα δίκαια μας!  Μη λείψει κανείς μας!