03/12/11 Διακήρυξη της ΕΟΚΑ 3Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

Αυτή η 3η Δεκέμβρη 2011 μας βρίσκει σε ένα περιβάλλον που έχουν καταλυθεί πολλά από αυτά που μας έδιναν την δυνατότητα να εξυπηρετούμε την αναπηρία μας με καλύτερους τρόπους.

Δυστυχώς οι ανάπηροι πρώτα και οι εργαζόμενοι πληρώνουν την πολιτική ανικανότητα.

Οδήγησαν την πατρίδα μας και το λαό σε εποχές του παρελθόντος με πολλές  δυσκολίες επιβίωσης, χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό και χωρίς να ντρέπονται για την κατάντια που οδήγησαν τον τόπο.

Αν και βαθιά μας πίστη είναι ότι πλέον δεν απευθυνόμαστε σε διαχειριστές αλλά σε απλούς εφαρμοστές των επιλογών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το αναπηρικό Κίνημα για:

 

-Να εξαιρεθούμε από όλα τα  μέτρα που μειώνουν τα εισοδήματά μας (μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων, επιβολή έκτακτων εισφορών κ.λπ.).

 

– Να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη του την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αναπηρία στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.

 

– Να προσδιοριστεί το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας στην Ελλάδα της κρίσης και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη όταν σχεδιάζονται πολιτικές κάθε είδους και μορφής.

 

-Να σταματήσει  κάθε είδους προσπάθεια που αποσκοπεί στη χρήση του ΚΕΒΑ ως εργαλείου περικοπής δημοσιονομικών δαπανών και να σχεδιαστεί στη βάση των αρχών της ιατρικής επιστήμης και της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

Να δημιουργηθούν υπηρεσίες του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο.

-Να καταρτιστεί ένας Ενιαίος Κανονισμός Παροχών για όλους τους ασφαλισμένους που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμακευτικών, θεραπευτικών μέσων, μεθόδων, προθέσεων και τεχνικών μέσων υγείας.  Να μην μείνει κανένας άπορος πολίτης με αναπηρία χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χορήγηση παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης.

 

-Να θεσπιστεί ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας για την ένταξη και παραμονή μας στην εργασία.

 

-Να καταστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη, ανοιχτή και «φιλική» σ’ εμάς και να αρθούν όλες οι διατάξεις που αναπαράγουν και διαιωνίζουν ρατσιστικές και αποτρόπαιες συμπεριφορές.

 

-Να διασφαλίσει η Πολιτεία την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Οργανώσεών μας σε όλα τα επίπεδα ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτισμικής προόδου της χώρας.

 

Θα  αγωνιζόμαστε :

 

-Ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να ικανοποιούμε τις προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες και υποχρεώσεις μας.

 

-Για να γίνει συνείδηση στην Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Κοινωνικούς Εταίρους, την Εκκλησία και σε κάθε πολίτη, ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς διότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημιουργία της.

 

-Ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και συμπεριφοράς που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας.

 

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί!

 

Συμμετέχουμε στο αγωνιστικό ραντεβού με την πρόσκληση της ΕΣΑμεΑ στις 13 Δεκέμβρη 2011 στην Πλατεία Ομονοίας, ώρα 10 το πρωί, που θα καταλήξει σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.