30/01/12 Στήριξη της ΕΟΚΑ, «Για την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 30/01/12 και ώρα 10:30 πμ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών»

Προς: κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας & Ασφάλισης

– κ. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλλυλεγγύης

– κ. Γ. Βουδούρη Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Κοιν.: -Γραφείο Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου

-κ. Αθ. Δρέττα, Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

-Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΠΥΥ

– ΕΣΑμεΑ

– Οργανώσεις μέλη της ΕΟΚΑ

 

ΘέμαΣτήριξη της ΕΟΚΑ, «Για την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 30   Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:30 πμ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών»

Κύριοι Υπουργοί ,

Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) το μοναδικό  δευτεροβάθμιο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης 550.000χιλ. Κινητικά Αναπήρων στην πατρίδα μας, είμαστε αλληλέγγυοι  στην παράσταση διαμαρτυρίας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ.

 

Εκφράζουμε την λύπη μας για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κινητικά Αναπήρων με την προσπάθεια καθιέρωσης του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ που αφορά τις παροχές θεραπευτικών-ορθοπεδικών μέσων και τεχνητών μελών.

 

Ο κανονισμός αυτός θα δημιουργήσει  σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή ,  εμάς και των οικογενειών μας.

 

Δεν μπορεί να γίνεται προσπάθεια για επίλυση τέτοιων θεμάτων με δημοσιοοικονομικά κριτήρια, που στην ουσία είναι θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωή μας.

 

Μας οδηγείται σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και τα Άτομα με Κινητική Αναπηρία σε απομόνωση και οικονομική εξαθλίωση.

 

Κύριοι Υπουργοί ,

Να δείτε με μεγαλύτερη ευαισθησία το δικαίωμα των  παραπληγικών – τετραπληγικών και των Κινητικά αναπήρων για την δυνατότητα αυτονομίας και συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα, που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την χρήση – χορήγηση  των αναπηρικών βοηθημάτων.

 

Θεωρούμε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι ο φορέας που να διασφαλίζει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας και να πάψει την διαιώνιση αδικιών σε βάρος των ασφαλισμένων με Κινητική Αναπηρία.

 

Πιστεύουμε  να  σταματήσει  ο Οργανισμός να λειτουργεί με διαχειριστική αντίληψη ιδιαίτερα για τόσο ευαίσθητα και ουσιαστικά θέματα που αφορούν τον τρόπο ζωής των Κινητικά Αναπήρων.

 

Ζητούμαι να λάβετε  υπ΄ όψη σας τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας μας (ΕΣΑμεΑ) οι οποίες είναι προϊόν διαλόγου με τα όργανα εκπροσώπησης των Κινητικά Αναπήρων.

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !